Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Румънското правителство удължи днес с още 30 дни състоянието на тревога в страната заради пандемията, считано от 12 юни, съобщи премиерът Флорин Къцу, цитиран от сайта Зиаре.

Правителството въвежда и допълнително разхлабване на ограничителните мерки, като се увеличава до 200 души броят на участниците, които се допускат на сватби и кръщенета на закрито, при условие че е осигурена площ от минимум два квадратни метра за всеки.Р

Премахват се ограниченията за броя на участниците в подобни събития на открито, ако са осигурени минимум два квадратни метра за всеки човек и всички участници са ваксинирани, с отрицателен тест или са преболедували COVID-19.

Премиерът уточни, че на мача от осминафиналите на Европейското първенство по футбол, който ще се състои в Букурещ на 28 юни, ще се допуска запълване на до 50% от капацитета на трибуните на Националната арена.

Той добави, че до 1000 души ще могат да участват в събития на открито в рамките на предизборната кампания за частичните местни избори на 27 юни.

Къцу каза още, че се отваря отново граничният пункт с Република Молдова при село Ръдъуц-Прут, окръг Ботошани, който беше затворен заради пандемията.

През последното денонощие в Румъния са регистрирани 140 нови случая на коронавируса, с което общият брой на потвърдените случаи от началото на пандемията достигна 1 079 294. Жертвите са общо 31 383 души, като днес бяха обявени 228 нови жертви – 14 от последното денонощие и 214 от предишни периоди, които не са били регистрирани досега в базата данни.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *