Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Русия потвърди, че е готова да укрепва антитерористичния потенциал на Пакистан, включително чрез доставки на военна техника. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след преговори с главата на пакистанската дипломация Шах Махмуд Куреши, съобщава ТАСС, предават от БТА.

По думите на Лавров това отговаря на интересите на всички държави от региона. Разбрахме се да продължим редовните съвместни тактически учения в планински условия “Дружба”, също и военноморските учения “Арабски мусон” за борба с тероризма и пиратството, посочи той.

“Русия е фактор на стабилността в този регион. Но не само на регионално ниво, тя е фактор на стабилността на международната арена”, каза пред журналистите външният министър на Пакистан. Пакистан се стреми да гради отношения на доверие и приятелство с Русия и ги нарежда сред своите приоритети, отбеляза той. “Днес прилагаме нов подход към Русия”, добави домакинът.

Русия винаги брани върховенството на международното законодателство, многостранния подход в международните отношения. Същите принципи споделя и Пакистан, заяви Шах Махмуд Куреши.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *