Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Руската полиция задържа днес лекарката Анастасия Василиева, сподвижничка на руския опозиционер Алексей Навални, след като тя и още няколко негови привърженици се събраха пред затвора в руския град Покров, където той изтърпява присъдата си, предаде Ройтерс. Още един сподвижник на Навални също беше арестуван. Засега няма информация за това на какво основание са били задържани.

Притеснена съм като всички, дошли тук. Здравето трябва да бъде приоритет, каза пред журналисти Анастасия Василиева – личната лекарка на Навални, дошла с колеги в Покров, на 100 километра от Москва. Искаме да разберем какво става и да покажем на целия свят, че Русия знае как да води диалог, да се отнася както подобава и да се грижи за здравето на всички свои граждани, добави д-р Василиева.

Пристигналите в Покров лекари искат да се срещнат с директора на колонията и с хората, които отговарят за здравето на Навални, според журналистка от АФП.

Според адвокатката на Навални Олга Михайлова в колонията в Покров, която има лоша слава заради тежките условия, няма щатен лекар, а само болногледач.

Говорителят на Кремъл изтъкна, че Навални е затворник като всички останали и не трябва да се възползва от “специални условия”. Според Навални, затворник от неговата барака е бил хоспитализиран вчера с туберкулоза, трети за последните няколко седмици. От февруари Навални излежава присъда от 2,5 години затвор по дело за измама от 2014 г., което той определя като политически мотивирано.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *