Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Професор-вирусолог, доктор на медицинските науки, служител на Националния изследователски център по епидемиология и микробиология Гамалея Анатолий Алтщайн разказа в интервю за Kp.ru защо коронавирусът може да изчезне до следващата година.

Той коментира изявлението на ръководителя на регионалното бюро за Европа на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клуге , че пандемията на коронавируса ще приключи в началото на 2022 година.

Има някои причини да вярваме в това, каза Алтщайн. Той отбеляза, че пандемията наистина може да приключи до 2022 г., но единични случаи на болестта ще останат.

Професорът вярва, че светът трябва се съсредоточи предимно върху ваксинацията на населението. В същото време режимът на маски ще продължи да действа, допълни той.

„Тук страните от Югоизточна Азия и Япония могат да служат за пример, тъй като хората са свикнали да носят маски на местата, където има задръствания. И много правилно”, акцентира вирусологът.

Специалистът също се съгласи с мнението на Клуге, че в бъдеще ваксините могат да бъдат подобрени въз основа на нови мутации на коронавируса. Той отбеляза, че производственият процес е лесен за адаптиране.

Превод и редакция: TrendyNews

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *