Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Снимка: БТА

„Съставът престои да го видите в 9 часа, така че няма да издавам предварително, но отиваме с нагласа да изпълним това, което са ни възложили нашите 800 000 избиратели. Отиваме да предложим нашия кабинет, наясно сме, че няма да бъде изпълнен, защото срещу нас се заформи мнозинство. Ще видите дали Бойко Борисов ще присъства на делегацията“, каза пред bTV министърът на труда и социалната политика в оставка Деница Сачева.

„Даниел Митов е окончателното решение за министър председател и се работи за състав на кабинета. Имахме разговори, обсъдихме възможните варианти, така че решението е на цялата партия. В момента, в който получим мандат, имаме готовност да представим кабинета“, заяви Деница Сачева.

„Със сигурност ще има лица, които вече познавате и ще има хора, които ще чуете за министри за първи път. На този етап аз съм заявила моето желание да остана в народното събрание“, добави тя.

„Не мога да дам оценка за себе си. Предпочитам това да правят другите хора. За мен изключителна работа свърши Красимир Вълчев. Той работи достатъчно активно за кризата, така че има достатъчно подготвени лица“, каза Деница Сачева на въпроса дали е успешна.

„Направихме грешки, но също така и сериозни постижения, които няма как да бъдат пренебрегнати – повишаване на доходите, на разговорите за образование. Самият факт, че БВП се увеличи, показва, че държавата се е управлявала добре“, заяви тя.

„Нека да оставим тази оценка на хората и на социалните партньори и на случая с Красимир Вълчев и на родители. Мисля, че те дават достатъчно добра оценка за него, това е моя оценка. Има достатъчно успешни министри – Владислав Горанов и Кирил Ананиев също бяха. Ние влязохме в чакалнята на еврозоната, което е един от най-големите външнополитически успехи и не могат да бъдат пренебрегнати заслугите на Владислав Горанов за това“, заяви министърът на труда и социалната политика в оставка на повторен въпрос за това кой е успешен.

„Костадин Ангелов е много успешен министър, виждате, че той се справи с кризата до момента. Той е диалогичен с медиите и организациите, той е добър кандидат за здравен министър“, добави Сачева.

„Този разговор трябва ли да се гласува оставката на кабинета в народното събрание обикновено е при съставяне на ново правителство. За мен това беше прибързано, но нека видим от Ива Митева и правната комисия какви сме в момента“, заяви тя.

„Аз не съм юрист и трудно мога да тълкувам тези неща, така или иначе ние сме министри в оставка и същевременно след като оставката ни е гласувана, може да се счита, че сме обикновени граждани“, заяви тя.

„Първо той не е бил призоваван по надлежния ред предишните пъти, знаете, че той е и в отпуск. Това, което искат да направят, не е да изслушат министър-председателя, а да бъдат унижени министрите. Виждате какво се случва в залата, знаете, как дори не се даде думата на Дончев, за да изслушат плана му, а той е експертът, който ръководи този план“, добави Сачева.

„Има време до сряда, но това, което направиха народните представители, те гласуваха оставката на кабинета, така че има време г-н Борисов да реши дали да присъства на парламентарното запитване на сряда“, каза Сачева на въпроса дали Борисов ще присъства в сряда.

„Г-н Борисов и неговата дейност е изключително публична. Всички може да проследите ден по ден неговото ежеднеиве на неговата Фейсбук страница. Всички можете да проследите разговорите и хората, с които се среща. Това, че някой има желание за различна форма, не значи, че неговата дейност не е публична“, отговори Деница Сачева на това, че Борисов не се е появявал от година и половина в парламента.

„Въпросът е интересува ли се някой от този план за възстановяване? Този план е публичен и е на сайта nextgeneration.bg. Той е внесен в парламента, той не е обсъждан там. Не е вярно, че не е обсъждан със синдикати и организации. Ние призоваваме този план да бъде разгледан от НС и ако наистина има загриженост, нека НС наложи на МС да внесе този план. Ние постоянно получаваме упреци, че този план не бил хубав. Нека видим колегите какви идеи имат“, заяви министъра в оставка Цачева.

„Няма да загуби пари, но ще получи достъп до средства от ЕС на по-късен етап“, заяви тя по повод въпроса дали България ще загуби пари.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *