Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Снимка: GettyImages

Пентагонът реши да отложи пълното производство на пето поколение изтребители-бомбардировачи F-35 за неопределен период, пише “Блумбърг”.

Агенцията уточни, че американските военни все още не са готови да информират кога ще бъдат готови за бойни изпитания, които се отлагат от 2017 г.

Тестовете бяха насрочени за декември 2020 г. Според прессекретаря на заместник-ръководителя на Пентагона Елън Лорд те са били отменени поради “технически проблеми” и въздействието на пандемията от коронавируса.

До март тази година трябва да се вземе решение за масово производство. Ще бъде определена нова дата въз основа на независима техническа експертиза.

Вече са доставени над 600 от потенциалните 3200 изтребителя от програмата F-35 и изтребителят се използва от военните в девет държави, включително американските военновъздушни сили и морската пехота.

Но все още не е демонстрирал своята ефективност срещу най-предизвикателните руски и китайски системи и средства за ПВО. Това трябва да стане в сложен наземен симулатор във военноморската въздушна база в Мериленд.

Снимка: news.bg

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *