Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Регионалният директор на Световната здравна организация за Европа – Ханс Клуге предупреди в четвъртък, че обхватът на ваксинацията срещу коронавирус в Европа “далеч не е достатъчен, за да защити региона от възраждане на заразата”, пишат от БНР.

Той заяви, че “все още е значителна дистанцията, което трябва да се измине, преди да се достигне поне 80-процентно покритие на възрастното население”.

Неговото изявление е факт, след като по-рано в четвъртък Урсула фон дер Лайен разкри, че 100 милиона граждани на Европейския съюз вече са напълно ваксинирани.

Ханс Клуге от СЗО също така каза, че 30% от хората в европейския регион са получили поне един изстрел, а 17% са напълно имунизирани. “За шест месеца в региона са приложени над 400 милиона дози ваксини срещу Covid-19. Това лято ваксинацията трябва да се случи с много по-бързи темпове”, подчерта той.

Тъй като 36 от 53 държави в региона обявиха мерки за облекчаване на ограниченията, Клуге настоя, че “в никакъв случай не сме вън от опасност” и че хората трябва “да се придържат твърдо към защитни мерки за потискане разпространението на вируса”.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *