Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

На Индия се падат 50% от новопотвърдените случаи на COVID-19 и 30% от свързаните с него смъртни случаи в световен мащаб през изминалата седмица, съобщи Световната здравна организация, цитирана от bTV.

Ситуацията в съседните ѝ държави също предизвиква сериозна тревога в международен план, заявиха от организацията.

В седмичния доклад на СЗО броят на новите случаи на COVID-19 и на смъртните в световен мащаб леко е намалял през последните седем дни. Въпреки това броят на новите случаи в региона на Югоизточна Азия продължава да се покачва застрашително вече девета поредна седмица, се казва в доклада.

Данните показват, че 95% от новите случаи и 93% от смъртните случаи, свързани с COVID в региона на Югоизточна Азия, са докладвани от Индия. Последният пик в Индия е резултат от множество причини, се посочва в доклада. Една от тях се търси в няколко масови събирания, както и недостатъчните здравни заведения в страната. Новият вариант B.1.617 е открит в 44 държави и региони по света.

Междувременно СЗО е получила съобщения за открити случаи от още пет държави. Вариантът B.1.617, открит за първи път в Махаращра, Индия, през октомври миналата година.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *