Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Снимка: БГНЕС

При тези темпове на ваксинация не можем да изградим колективен имунитет, защото позволяваме на вируса да се размножава и да се променя. Това обясни пред БНР пулмологът д-р Александър Симидчиев.

По повод разхлабването на мерките от днес той заяви, че неговият подход би бил “малко по-устойчиво поведение”, защото промените в броя на болните нагоре или надолу трябвало да се проследяват в по-устойчива тенденция.

По негови думи фактът, че близо 800 души са в интензивно отделение, а над 10 000 са хоспитализирани говори, че здравната система все още е напрегната. Симидчиев подчерта, че регистрираните случаи са само върхът на айсберга.

Той заяви, че е привърженик на стратегията “COVID нула” – изличаването изцяло на пандемията от страната.

Стратегия, която се базира на това да прекратим епидемията, а не да играем на пинг-понг, поясни той.

Относно управлението на кризата с коронавируса пулмологът, който ще бъде депутат от “Демократична България”, обясни, че от партията са разработили стратегия, свързана с това как да можем да се справяме, и ще я внесат в Народното събрание.

Той посочи, че стратегията предвижда законодателни промени за ясно разписани правила и предварително зададени критерии при въвеждането на извънредно положение.

“Хората да имат предвидимост, всички заедно да се хванем за ръце и да намалим инфекциозността на този вирус до под 10 пациента на ден, обобщи медикът.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *