Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Волен Сидеров и подслушваната журналистка Анелия Дулева свикаха брифинг в БТА.

Лидерът на ПП АТАКА Волен Сидеров и журналистът от АЛФА ТВ Анелия Дулева свикаха пресконференция по повод замесването на името на Дулева в скандал със СРС-та. Те приложиха документи изтекли в медийното пространство, които доказват, че в рамките на няколко месеца телефонът на репортера е бил подслушван по време на протестите срещу правителството Борисов 3.

Още повече, Дулева е разследвана по член 95 от НК, който касае опит за преврат за насилствено завземане на властта. Наказанията във въпросния член са между 10 и 20 години затвор или доживотно наказание без право на обжалване. Това, което е подбудило органите да упражнят дейност спрямо журналиста от Алфа са два телефонни разговора на Дулева с един от организаторите на протестите Тихомир Василев.

В първия тя обяснява, че бивш кадър на партия Атака вече е част от партията на Валери Симеонов НФСБ.

Няколко дни по-късно, на 2 септември, Василев и Дулева говорят за организацията на поредния протест, като коментират сградата на Партийния дом- домакин на заседание на Народното събрание в същия ден. Именно в този ден протестът се превърна в т.нар. „Кървава сряда“, когато самата журналистка пострада физически при отразяването му. Пострада и техниката на Телевизия Алфа.

Всъщност Анелия Дулева отразяваше протестите от самото им начало в единствената медия, която ги предаваше на живо всяка вечер. От документите, с които разполагат медиите, излиза че единствената подслушвана журналистка у нас е част от Организирана престъпна група. „

Познавам Дулева отдавна и знам, че тя със сигурност не е човек, който е тръгнал да завзема властта“. Това заяви в БТА Волен Сидеров.

„Дали тя е тръгнала да прави държавен преврат трябва да кажат прокурорите Попов и Първанов, които са поискали продължаването на подслушването на Анелия“, призова националистът.

От своя страна потърпевшата сподели, че ще сезира международните институции относно скандала и изказа съмнение, че в класацията за свобода на словото страната ни е доста по-назад от незавидното 111-то място, на което се намира в момента.

Анелия Дулева заяви, че заради обвиненията за съучастничество в престъпна дейност следва надлежните институции да дадат обяснение, а при незаконно подслушване и оставки и съдебни санкции на отговорните за скандала.

„Политическа репресия, подслушване и съучастие в ОПГ , за които разбрах от медиите. Аз ли съм проблемът на демокрацията и корупцията в България“, запита накрая Дулева. 

Прилагаме и прокурорското искане за удължаване на използването на СРС спрямо лица свързани с протестите, включително и на журналиста Анелия Дулева, както и телефонни разговори, изтекли в медийното пространство от разследващия сайт BIRD.BG.

srs-tiho_Page_1-724x1024
srs-tiho_Page_2-724x1024
srs-tiho_Page_3-724x1024
srs-tiho_Page_4-724x1024
srs-tiho_Page_5-724x1024
srs-tiho_Page_6-724x1024
srs-tiho_Page_7-724x1024

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *