Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Смерч се изви над турския курортен град Чешме, окръг Измир. Като по чудо няма загинали хора. Стихията рани 16 души, събори строителен кран, преобърна лодки, яхти и автомобили, отнесе покриви и изпочупи прозорците на десетки сгради, предава bntnews.bg.

ГЪРЦИЯ
Бурята Медея наближава територията на Гърция. През следващите три дни там се очакват минусови температури и силни снеговалежи. Времето ще започне да се влошава тази нощ.

От транспортното министерство предупреждават, че е възможно утре на територията на цялата страна да бъде забранено придвижването на товарни автомобили поради риск от катастрофи по заледените пътища.

УНГАРИЯ
Арктическият студ предизвика транспортен хаос в Унгария. Някои райони на страната останаха без ток, а силният вятър нанесе материални щети.

Получихме десетки обаждания за счупени дървета, скъсани електропроводи и други аварии, каза Даниел Мукиш от Гражданска защита.

Заради студеното време в западноевропейските държави са издадени предупреждения за заледявания по пътищата и опасност при придвижване на пешеходците и автомобилите.

ШВЕЦИЯ
Обилният снеговалеж в Стокхолм създаде много работа на специализираните екипи от чистачи на покриви.

Работата ми е да не позволя ледена или снежна маса да се изсипят върху някой минувач. Тук съм, за да предотвратя опасността хората да пострадат, каза Андрей Плиан, чистач на покриви.

Според шведското законодателство собствениците на жилища са отговорни не само за почистването на снега и леда по тротоарите пред тях, но и по покривите на сградите.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *