Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

аконодателите в щата Ню Йорк постигнаха споразумение за легализиране продажбата на марихуана за развлечение, информира АП, предаде News.bg.

Най-малко 14 американски щата позволяват на жителите легално да си купуват марихуана за развлечение, а не само за медицинска употреба.

През последните години Ню Йорк се опита да легализира марихуаната, но всички опити до момента се проваляха.

Демократите сега имат мнозинство в щатския Конгрес. Легализирането на марихуаната е сред приоритетите им тази година.

Администрацията на губернатора Андрю Куомо е изчислила, че легализацията може да носи на щата около 350 милиона долара годишно.

Предвиденото законодателство ще позволи на всички на възраст над 21 г. да си купуват марихуана легално. Нюйоркчани ще могат да отглеждат до три узрели и три неузрели растения за лична консумация.

Законодателството незабавно ще влезе в сила след прокарването му, макар че продажбата няма да започне веднага, тъй като Ню Йорк трябва да наложи правила и да бъде сформирана комисия, която ще отговаря за сектора. Може да отнеме между 18 месеца и 2 г. преди да започне продажбата на марихуана в щата.

Ню Йорк ще наложи данък върху продажбите от 9%, плюс допълнителен данък от 4%, който ще бъде разделен от местните власти. Също ще се наложи допълнителен данък на базата на нивото на тетрахидроканабинол.

Щатът ще отмени наказанията за притежание на по-малко от 85 грама марихуана и автоматично ще изчисти присъдите на осъдени за притежание на марихуана.

Ню Йорк ще отпусне заеми и ще организира програми за насърчаване участие в канабис индустрията от хора от малцинствата, както и малки фермери и ветерани инвалиди.

Ще бъде направено проучване до 31 декември 2022 г., за да се установи как канабисът се отразява върху шофирането и дали зависи от фактори като времетраене и метаболизъм.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *