Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Все повече пациенти алармират за пост-Ковид симптоми известно време след като са преборили вируса. Здравните власти започват програма за безплатна рехабилитация именно за такива пациенти.

Въпреки спокойствието, че битката с COVID-19 е спечелена, последиците върху организма понякога остават и напомнят за коварния вирус, информира Bulgaria ON AIR.

“Веднага след приключването на 14-дневната карантина имах все още сърцебиене”, сподели Владимира Иванова, която е преболедувала коронавируса.

Немалко пациенти като Владимира, след като са преболедували Ковид-19, имат нужда от последващо лечение. Затова в “Александровска” болница в София създават специална пост-Ковид програма. Как ще се финансира програмата все още е в процес на доизясняване. Средно стойността на един леглоден е 85 лв., като е предвидено курсът на лечение да бъде около 10 дни. Как ще се финансира програмата все още е в процес на доизясняване. Средно стойността на един леглоден е 85 лв., като е предвидено курсът на лечение да бъде около 10 дни.

“Възможността за създаване на специална клинична пътека, която да обслужва рехабилитационните центрове с изискване те да бъдат с определени нива на компетентност – специализираните болници по рехабилитация отговарят на тези изисквания. Другият вариант е финансирането чрез специална национална програма”, отбеляза здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Програмата стартира от понеделник в “Александровска” болница, а прегледите и консултациите ще се осъществят след предварително записване.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *