Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

“Укорима и недопустима постъпка е полицейският купон. Те трябва да са за пример във всяко едно отношение, ще се извърши дисциплинарка проверка. Може да се стигне и до уволнения. Това каза в предаването “Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов.

По думите му може да има чувство за безнаказаност, но безспорно това е неприятен инцидент, който хвърля петно.

Според него залавянето на 400 кг хероин е изключителен успех за българската полиция. А той най-вероятно е предназначен за западните държави.

“Задържаните най-вероятно са осъществявали логистиката и безпроблемното преминаване през границите”, каза той.

“Пожар е ускорил акцията на полицията, при която е разбита наркооранжерия в Пазарджишко, има един арестуван, очаква се да бъде задържан още един”, информира зам.-министърът.

Той смята, че за пръв път главният прокурор се заема с борбата с битовата престъпност, имахме пълната му подкрепа.

“Преценихме, че един полицай във всяко село няма да бъде ефективен. Нямаме и физическата възможност да го направим. Подвижните полицейски екипи ще свършат по-добра разлика – 4-5 човека, сред тях криминалист и инспектор, обикалят зоните, 17 % по-ниска е престъпността в резултат на това”, заяви гостът.

“Договорките с Прокуратурата при съдебен процес според мен трябва да отпаднат. Около 90 % е по-ниска престъпността при телефонните измами”, допълни зам.-министърът.

По повод предстоящите избори Балабанов сподели, че неговата партия ВМРО ще се яви с високо вдигната глава, а ГЕРБ може да сформира коалиционно управление.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *