Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

23 български боксьори са заявени за участие в 72-ото издание на международния турнир за купа “Странджа” в София.

Общо на турнира се очакват над 300 боксьори от 35 страни. Това прави надпреварата за поредна година една от най-оспорваните и непредвидими, не само на Стария континент, но и в световен план.

“Странджа” ще бъде идеална възможност за треньорите на националните отбори, мъже и жени, да видят на какво ниво са боксьорите преди възловите състезания преди Олимпийските игри в Токио. Целта пред всеки от тях е да покажат максимума в игрова обстановка, за да се види какво има все още да се изчиства и какви грешки да се коригират преди по-големите турнири, които предстоят в следващите месеци.

Безспорно най-сериозните имена от заявените от българските треньори са Даниел Асенов (52 кг), Радослав Панталеев (91 кг), Стойка Кръстева (51 кг) и Станимира Петрова (57 кг). Към тях са и най-големите надежди по отношение Олимпиадата в Токио.

Турнирът за купа “Странджа” ще се проведе от 22 до 27 февруари в зала “София”, като няма да се допуска публика заради пандемичната обстановка в страната.

Президентът на международната боксова асоциация (АИБА) Умар Кремльов ще пристигне утре в София и лично ще присъства на откриването на 72-ото издание надпреварата в 18:00 часа.

Преди това той ще има среща с министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

“Безкрайно щастлив съм, че пандемията не успя да ни спре от провеждането на толкова престижен турнир като купа “Странджа”, която ще отвори врати за 72-ри път за боксьори от цял свят. Международните прояви са изключително важни точно в този момент за всеки един боксьор. Именно поради тази причина аз изпитвам и още по-голямо задоволство, виждайки списъка с толкова сериозни участници, заявени за този турнир. Пожелавам им успех и ще се радвам да видя впечатляващи мачове”, заяви Кремльов.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *