Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

“Бойко Борисов смята, че викането му в парламента е посегателство на достойнството на особата, което и Фердинанд не си е позволявал”. Това заяви пред БНР депутатът от “Изправи се! Мутри вън!” Татяна Дончева, която е заместник-председател на 45-ото Народно събрание. Тя допълни, че Борисов не зачита парламента и мисли, че “там работят хора, с които само може да си послужи. Белег за това беше отношението му към предишната председателка Цвета Караянчева”.

Според Дончева той не е в състояние да представи Плана за възстановяване пред Народното събрание и заключи, че това означава, че премиерът в оставка не би могъл да го представи и пред европейските институции, което означава, че “интересите на страната ни са били злепоставени”, пише Novini.bg.

“Той иска пари от Европа, без да може членоразделно да обясни основите на плана, на мерките, това е потресаващо и трябва да ни занимава”, заяви депутатът от “Изправи се! Мутри вън!”.

Татяна Дончева определи случващото се в Народното събрание като обнадеждаващо: “В дясната част на залата усетиха, че трябва да си сътрудничат. ДПС се метнаха на влака на промяната в движение. БСП предложиха мораториум, който по начина, по който го предлага Корнелия Нинова, е юридически неиздържан и конституционно уязвим. Ние сме отворени за такова нещо, но искаме да бъде доработено. Въпрос на такт е дясната част на залата да не отнема инициативата на Нинова и да дадем възможност на колегите от БСП да прецизират предложението си и да го внесат по нормален начин… Това ще бъде начало на добро сътрудничество”.

Структурната промяна на Министерския съвет е полезна, но ако няма сили за това, защото мнозинството в НС е крехко, няма да можем да го направим, коментира зам.-председателката на парламента.

“Премислянето на едно правителство, дори то да съществува една седмица, е важно, защото то ще служи като емблема за следващите избори, в които ще влезем всички. Ако “Има такъв народ” предложи правителство, което хората смятат за несъстоятелно, те няма да спечелят от това, ако ние подкрепим такова правителство, ние също няма да спечелим от това”.

Тя беше категорична, че ще е разумно, ако се излъчи кабинет, който да управлява до Нова година, за да се осигури плавно превземане на властовите позиции на ГЕРБ и да не се проведе кампания за президентските избори в условия на служебен кабинет. 

Дончева потвърди, че ще внесе предложения за промени в Правилника за дейността на Народното събрание, свързани с процедурните предложения от депутати и с техни лични обяснения.

Тя коментира и днешното изказване на премиера в оставка Бойко Борисов, което той направи на извърнеден брифинг на ГЕРБ: “Виждала съм много неща в политиката през годините, но такова поведение като това, което виждам в момента…не знам. Понеже те изпитват някакъв панически ужас, че някой ще им потърси сметка, започват да се оплакват. Предлагам на Бойко Борисов да остави на жените да плачат, защото ние вече не можем да се доредим. Той замества Тити Папазов по всички линии. Изтласкването на ГЕРБ от ключовите позиции и търсенето на отговорност от ГЕРБ трябва да бъде линия, която е абсолютна, но подчинена на здравия разум. ГЕРБ се изтласква от ключовите позиции и се търси отговотност за действията им. Ако няма от какво да се притесняват, няма, ако има, това не е наш проблем. Това не е реваншизъм, няма нужда да плачат и да занимават цялата държава с техните страхове. Всеки е идвал на власт и е слизал, виждате, че всички сме живи и здрави”.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *