Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Димитър Пенчев е европейски шампион на „WAKO-PRO“. 

Той е и световен вице-шампион за 2019г, балкански шампион за професионалисти и аматьори. Повече от двадесет пъти е шампион на България по кикбокс.

Състезателят на плевенския клуб „Скорпион“ е с над 200 аматьорски мача по правилата на кикбокса. Професионалният му актив е 25 мача, от които 23 победи, 16 с нокаут.

Преди три седмици боецът отправи сериозно предложение към организаторите на бойната верига „SENSHI“. Димитър поиска мач с Петър Стойков за титлата на „WAKO-PRO“ в категория 69,200кг.

От своя страна Стойков наскоро спечели европейската титла на „WAKO-PRO“ в категория до 69,200 кг.

Пенчев отправи предложението към веригата и Петър Стойков чрез публикация в личния си профил във фейсбук.

Аз съм Димитър Пенчев, европейски шампион на „WAKO-PRO“, Световен вице-шампион за 2019г, Балкански шампион за…

Публикувахте от Penchev Dimitar в Вторник, 2 март 2021 г.

Така желаният сблъсък между българските бойци Димитър Пенчев и Петър Стойков в крайна сметка ще се състои. Мачът ни очаква в осмото издание на SENSHI. Най-вероятно елитната международна бойна верига ще организира следващото си събитие на 22-ри май в София, а този супер сблъсък ще бъде част от бойната карта.

Несъмнено слбъсъкът ще привлече сериозен интерес не само от феновете на дисциплината, но и от цялата бойна общественост.

Личен треньор на националът е една от легендите на българския кикбокс и негов баща Камен Пенчев.

Димитър е тръгнал здраво по стъпките на баща си и също на свой ред се занимава с обучението на деца.

Наскоро Пенчев се окичи с още един медал. Той спечели държавното първенство по кикбокс, провело се в Шумен. Надпреварата в стил „Лоу кик” постави началото на състезателния сезон в атрактивния боен спорт на национално ниво.

❗️❗️❗️ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ❗️❗️❗️

Публикувахте от Penchev Dimitar в Неделя, 7 март 2021 г.
Освен на спорта, Пенчев е отдаден изключително много и на семейството си.

Димитър често публикува в социалните мрежи снимки със сина си и жена си Симона.

От шампиона разбираме, че жена му винаги го е подкрепяла и му дава сила да продължава да печели.

Екипът ни се свърза с Димитър Пенчев, за да разбере повече за тренировките по време на пандемия, за семейния живот и за бъдещите му планове.

Здравейте, г-н Пенчев! Благодарим Ви за срещата и за това, че се съгласихте да дадете интервю пред TrendyNews. Първият въпрос към Вас е свързан със спорта, в който се развивате. Какво Ви накара да започнете с бойните изкуства?

-Здравейте! Благодаря за поканата! За мен е удоволствие да говоря пред Вас. По този спорт ме запали моят баща, който е и световен шампион на WAKO за професионалисти. Аз като цяло бях буйно дете. Реших, че в залата ще канализирам тази енергия на правилното място.

-Известно ни е, че освен със състезания, и Вие, както баща Ви, се занимавате с обучаването на деца в залата. Трудно ли е да си треньор и състезател едновременно?

-Да, определено е трудно и отговорно към децата, състезателите и любителите. Поема се отговорност за всеки, който влиза в залата. Към момента успявам да съчетавам и двете неща успешно и това ми носи удовлетворение и гордост.

-Повечето спортисти имат ритуали преди важни мачове или състезания. Някои от тях носят амулети или гривни със себе си. А Вие? Има ли нещо конкретно, което правите преди мачове? Суеверен ли сте?

-Не бих казал, че съм суеверен. Повече разчитам на добрата подготовка и жестоките тренировки. Всеки ден те ми дават увереност и чувството, че мога, че аз съм човекът, че ще получа това, което искам, защото знам колко съм дал и какво заслужавам.

-А каква е рецептата за успеха според Вас?

– Според мен рецептата е отдаденост и постоянство в това, което правиш, вяра в себе си, вътрешна мотивация. Както и неутолима жажда за още. Тя е двигателят. Благодарение на нея след постигането на една малка цел веднага се насочваш към друга. И така стъпка по стъпка се доближаваш до това, което ти наричаш успех. 

-2021-ва започна отлично за Вас- последно завоювахте златен медал на държавното първенство по кикбокс. Разкажете ни малко повече за състезанието.

-Да, така е. В Шумен се проведе много силно състезание, в което взех участие. Там трябваше да изиграя 4 мача, изиграх 3 поради отказването на един от съперниците ми. Победих във всичките си мачове и така се качих на най-високото стъпало на стълбичката. 

-Едва в началото на годината сме, а Вие вече можете да се похвалите с няколко успеха. Какви състезания предстоят?

-Предстоят ми, надявам се, много участия. Само да сме здрави, тази година ще взема участие в световно първенство в Москва, надявам се и в професионални гала вечери. Гладен съм за битки. Обичам да съм в ринга. Харесвам чувството да показвам това, което правя най-добре.

-Върху какво трябва да се съсредоточат състезателите по време на този „странен“ период, когато имат много свободно време?

-Просто, кратко и ясно: Върху това, върху което са се състедоточавали и преди този странен период. 

-Колкото и успешно да е едно състезание, човек винаги има какви поуки да си извади. Вие какъв извод си направихте след последното състезание?

-Със сигурност може още по-добре. По-мотивиран съм от всякога. Очаквам следващото предизвикателство с нетърпение.

-Много благодаря, че отделихте време за това интервю. Екипът ни Ви пожелава късмет и успех във всички състезания, които Ви предстоят! Бъдете здрави!

-И аз благодаря за интервюто и за въпросите! Успех на медията и на целия екип!

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *