Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Снимка: 7/8 Tv

В Европейския съюз се подготвя директива, която гласи, че работещият няма да носи наказание или друга отговорност, ако не реагира на дадена задача извън работното си време. Това заяви експертът по трудово право към КНСБ Тодор Капитанов пред Нова телевизия.

Болничният се констатира от лекарите. Това не зависи само от желанието на човека. COVID-обстановката дава няколко допълнителни неща за работодателя и работника. Работодателят може да изпрати в отпуск всеки един и той няма право да откаже. Работникът също има право да поиска почивка, без да може да им бъде отказано, ако отговаря на определени условия, обясни още Капитанов. В момент на пандемия и работа от вкъщи, процесът по контролиране е по-скоро на работещия. Много фирми имат изградени много добри практики за следенето на този процес. Всеки с интернет може да бъде достъпен от свой коледа, работодател и клиент. Задачи могат да му бъдат поставяни и след работно време, каза още специалистът по трудово право.

Той добавя, че в много фирми в Германия ограничават достъпа на служителите си след работно време и те няма как да бъдат натоварени с допълнителни задачи.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *