Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

“Всички задачи свързани с държавното управление, на първо място е планът за възстановяването и излизане от кризата”, каза вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на БНТ.

“Плана се подготвя от лятото на миналата година, организирахме серия от публични изяви, той е като един жив организъм, документа е на 96% готов, следващото правителство ще разполага с този план”, заяви той.

“Ние проведохме разговори с Европейската комисия и тя ще изчака, все пак идва ново правителство, ако планът който сме разработили е добър и, мисля че ще помогне на България той ще се изпълни, но нека следващото правителство да го промени, ако не е съгласно с него”, казва Дончев.

“За последните 4 години сме свършили много важни стъпки за добро управление, две неща остават да се свършат – електронна идентичност и да се помогне на държавната администрация, да се преведе в машинно състояние”, категоричен е той.

“Кой ще е следващия министър председател – ще разберем в следващите дни”, казва г-н Дончев, а за предложените имена, той също допълва, че ще се станат ясни скоро.

“Не знам, какво да очаквам, с яснотата на другите политически сили, няма кой да гласува за нас, но ние ще опитаме за всички хора, които са гласували за нас”, казва той.

“Какви са мерките, които следващото правителство планира за подпомагане на бизнеса е по важният въпрос, отколкото къде ще е заседанието на Народното събрание”, казва той.

Томислав Дончев, казва че символно ще подкрепят “Има такъв народ”, а целта им е България да има компетентно правителство. Той коментира, че не са видели състав на правителство, дори не знаят ще има ли такова.

Той се надява България да има правителство избрано от парламента, което да работи и всички групи да възложат на министерския съвет да въведат плана за излизане от кризата, ако не Европейската комисия ще го реши.

“Единствената пресечна точка между нас и всички партии е да са против нас”, допълва той.

На въпроса как ще комуникират с президента, той отговаря, че му е трудно на този етап да говори, но вярва че президента ще следва Конституцията.

Отбелязва, че в политиката всяко действие се носи с отговорност.

“Ние ще предложим председател на Народното събрание, но трябва да има търпение, няма да произвеждаме новини в аванси”, казва той

За процесите вътре в ГЕРБ, г-н Дончев, казва, че партията от годините назад се е обновявала с нови лица, трябва да има промени, а ако говори за реформи те не са само 1,2 или 3, а няколко промени, които да дадат новия облик на партията.

“Ако всичко се върши по максимата да има приемственост, ние се стремим да бъдем по-добри”, завършва той.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *