Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Доналд Тръмп разкритикува лидера на републиканците в Сената на американския Конгрес Мич Макконъл. 

Тръмп призова партията си да обърне гръб на Макконъл, който си позволи публично да обвини бившия американски президент, че е отговорен за щурма срещу Конгреса на 6 януари, съобщава БНР. 

Макконъл в събота гласува за оневиняване на милиардера в процеса за импийчмънт в Сената, като каза, че горната камара на Конгреса не е компетентна да съди бившия държавен глава. Същевременно обаче той заяви, че Тръмп е морално отговорен за щурма срещу Конгреса, в който загинаха петима души. Той припомни още, че Тръмп вече е обикновен гражданин, който може да бъде съден от обикновен съд в САЩ. 

45-ият американски президент обяви открита война на Макконъл, който е ловък стратег и дълго време беше съюзник на Тръмп. 

“Мич е един намусен и сърдит политик, който не се усмихва никога и ако републиканските сенатори останат с него, те няма да спечелят повече”, се казва в изявление на Тръмп. “Републиканската партия никога повече няма да бъде уважавана или силна с политически лидери като Мич Макконъл начело й”, допълва Тръмп. 

Макконъл и Тръмп правят опити да насочат Републиканската партия в коренно противоположни посоки. Макконъл е за това партията да е фокусирана върху въпросите за бюджета и търговията, докато Тръмп, подкрепян от голяма част от електоралната база на републиканците, защитава един по-популистки подход.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *