Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Тялото на малко момиченце, открито в чанта на 1000 метра под морето край Тенерифе, е изчезнало шестгодишно дете, отвлечено от баща си, потвърждават от полицията, пише Thesun.co.uk.

Оливия Гимено е идентифицирана след аутопсия на тяло, открито в спортна чанта на морското дъно близо до пристанище Гимар, Испания.

Испански спасители намерили чантата, вързана на котва на 1000 метра под повърхността.

Издирването на по-малката сестра на момичето, Анна, все още продължава, след като наблизо беше открит празен втори трюм.

Беатрис Цимерман, измъчената майка на двете момичета, е информирана за ужасното откритие.

Бившият й Томас Антонио Гимено, на 37 години, изчезнал заедно с момичетата на 27 април, след като не успял да ги върне в дома им в Санта Круз, столицата на Тенерифе.

Говорител на испанската полиция заяви: „Тялото беше намерено от робот от търсещия кораб „ Анджелис Алварино “ по обяд вчера на около 1000 метра под водата на около три мили от брега на Тенерифе.

„Беше в спортна чанта, прикрепена към котва. До него имаше още една празна спортна чанта. Тялото е откарано на сухо за аутопсия. Плавателният съд, наречен Анджелис Алварино, продължава търсенето си. “

Снощи испанският министър-председател Педро Санчес реагира на трагичната новина, че разследващите може да са намерили нейното тяло, като пише: „Не мога да си представя болката на майката на малката Анна и Оливия, изчезнали в Тенерифе, след ужасната новина, която току-що чух. Изпращам прегръдки и любовта си, и любовта на цялото ми семейство, което днес проявява солидарност с Беатрис и нейните близки.“

Хосе Мануел Бермудес, кметът на столицата на Тенерифе Санта Круз, обяви минута мълчание за Анна и Оливия, което ще се проведе в петък по обяд.

Той казва: „Няма думи, които да изразят ужасната мъка, което изпитвам. От уважение към болката на майката и с цялата предпазливост за ужасната новина, която достигна до нас, искам да изразя на семейството цялата солидарност от гражданите на Санта Круз.”

Президентът на Канарските острови Ангел Виктор Торес написа в туитър: „Седмици с надеждата да получим обнадеждаващи новини и днес получаваме възможно най-лошото, което смразява душата ни, за малките момичета от Тенерифе, Анна и Оливия.

„Нашите съболезнования, насърчение и сила за майка им Беатрис, нейното семейство и приятели. Канарските острови са в траур. “

Партньорката на Кристиано Роналдо Джорджина Родригес беше сред тези, които споделиха видеоклип на Оливия и Анна, пуснат от майка им като част от огромна кампания в социалните медии, призоваваща обществото за помощ при намирането им.

Джорджина Родригес заяви в емоционален пост до своите 24 милиона последователи в Instagram малко след изчезването на мистерията: „Искам да използвам аудиторията си в тази страхотна социална мрежа, за да се уверя, че това достига до възможно най-много хора.

„Това са две сестри, които се издирват в Испания и в чужбина. Казват се Оливия и Анна и са на шест и една години. Надявам се с цялото си сърце, че момичетата ще бъдат намерени в безопасност и здраве и скоро ще могат да прегърнат майка си отново.“

Местните власти казали, че от самото начало се изследват всички теории, включително възможността момичетата да са мъртви, въпреки че техните близки се придържали към надеждата, че все още са живи и пак може да се съберат с майка си.

Гимено взел момичетата без взаимно съгласие и напуснал Тенерифе на лодка, която по-късно била открита празна край Пуертито де Гимар, който е в източния ъгъл на острова малко над 15 км. южно от Санта Круз.

Полицията използвала лодка, предоставена им от Испанския институт по океанография, за да търси улики на мястото, където мобилният сигнал на Гимено е бил засечен за последно.

Гимено никога не бил приел връзката на Беатрис с нейния нов белгийски партньор след раздялата им.

Беатрис заявява, че след намирането на бутилка за гмуркане в понеделник тя смятала, че това е част от опита на бившия й партньор да прикрие полета си с момичетата.

Южна Америка била подчертана като място, на което Томас можел да ги заведе скоро след като изчезнал с момичетата.

Говорител на Гражданската гвардия заявил в четвъртък, след като намерили останките на Оливия: „Този следобед лодката, принадлежаща на Испанския океанографски институт, Анджелис Алабрино, която беше в Тенерифе, разследвайки морското дъно след изчезването на Томас Гимено и на дъщерите му Анна и Оливия, са намерени човешки останки.

„Тези останки кореспондират с тялото на непълнолетно лице и са открити в зоната за издирване, определена от разследващите.

„Останките са отнесени в Института по съдебна медицина в Санта Круз, където ще бъдат анализирани за целите на идентифицирането.“

Превод и редакция: TRENDY NEWS

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *