Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Според местни медии освен убитата са ранени няколко протестиращи

Полицията в Мианма взе мерки, за да попречи на противниците на военното управление да протестират срещу режима и една жена беше застреляна в град Моунюа, предадоха Ройтерс и Киодо, цитирани от “Нова”.

Според местни медии освен убитата са ранени няколко протестиращи. Силите за сигурност, изпратени да разпръснат протестиращите, са използвали на няколко пъти водни струи. Полицията в Янгон е стреляла с гумени куршуми, за да разпръсне протестиращите, които искат връщане към демокрацията, съобщава Франс прес.

Полицията в Мианма разположи още рано сутринта свои сили в двата най-големи града на страната, Янгон и Мандалай, за да затрудни протестните прояви срещу военния преврат, отбелязва Асошиейтед прес, като припомня, че кризата в страната претърпя вчера драматичен развой, след като посланикът на страната в ООН заяви на специална сесия на общото събрание на организацията, че остава лоялен на отстранената от военните лидерка Аун Сан Су Чжи и призова международната общност да окаже натиск върху армията да предаде властта.

В Янгон и Мандалай, където всеки ден има демонстрации срещу военния преврат в Мианма, бяха извършени арести. Полицията прилага заповедите на военния съвет, управляващ Мианма, да не бъдат допускани събирания на едно място на петима и повече души. В много други градове на Мианма също се провеждат демонстрации срещу преврата, извършен на 1 февруари.

Превратът нанесе удар на крехкото развитие на демокрацията в Мианма след пет десетилетия на военно управление. Партията на Су Чжи убедително спечели парламентарните избори в страната ноември и се очакваше да сформира правителство за нов управленски мандат, но армията блокира работата на парламента и задържа Су Чжи и високопоставени членове на нейното правителство, припомня АП. 

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *