Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Измама с дарителска сметка в социалните мрежи.

Половин година след като приключват събирането на средства за лечението на малката Димана, родителите ѝ разбират, че непознат използва нейна снимка в нова кампания в интернет.

Посочена е и различна банкова сметка – в Германия. Родителите ще сезират прокуратурата, съобщи БНТ.

Само на няколко месеца Димана е диагностицирана с коварната диагноза Инфантилен фибросарком на меките тъкани на дясната ръчичка. В България лекарите предлагат ампутация.

Родителите й обаче успяват да намерят клиника в Турция, където започват лечение с химиотерапия. То струва скъпо, но парите се събрани миналата година бързо чрез кампании в социалните мрежи. Сега Димана вече е здраво момиченце.

“Вече кампанията е приключила. Пари не събираме. Диманка е здрава, бяхме на първия контролен преглед след приключване на лечението и за наша най-голяма радост всичко е наред с Диманка”, казва майката на момиченцето Силвия Димитрова.

Изненадата на Силвия е огромна, когато научава от близки, че в социалните мрежи отново се разпространява информация за набиране на средства.

“Направо се втрещих като погледнах – това е снимка на Димана, която е правена юни месец 2020 година. Текстът е копиран от страницата на Димана, а сметката, която е посочена, е в Германия. Ние нямаме такава сметка и не познаваме този въпросния човек, който събира средства за Димана”, казва майка й.

Информацията се споделя от три профила със сходни имена и снимки.

“Писах му да изтрие, че това не е вярно, че тази сметка не е на Димана, но той така и не отговаря. В неговата страница има снимки и на други дечица, където сигурно също хората не знаят, че той събира пари за тяхното лечение”, казва Силвия Димитрова.

Родителите на Димана заявиха, че ще внесат жалба в прокуратурата още в понеделник.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *