Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Франция преодоля прага от 10 милиона поставени дози от ваксините срещу коронавируса. Това обяви премиерът Жан Кастекс, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Той определи това като много добро постижение и каза, че то се дължи на всички, които 7 дни в седмицата поставят ваксини. Според Кастекс националната кауза по ваксиниране срещу коронавируса ще помогне на страната да излезе от кризата.Тези изявления Кастекс направи при посещение на ваксинационен център източно от Париж.

Франция си беше поставила за цел да ваксинира с първа доза от ваксините 10 милиона души до средата на април. На ден се поставят между 200 000 и 300 000 дози ваксини. Целта бе изпълнена с няколко дни по-рано.

Франция предвижда до средата на май да са ваксинирани с 20 милиона души, а до средата на юни – 30 милиона.

Днес се очаква френските здравни власти да препоръчат на онези под 55 години, които са с първа доза на AstraZeneca да изберат и РНК ваксини за втората си доза, допълва Ройтерс.

Във Франция ситуацията с коронавируса е усложнена. Над 31 000 души с коронавирус са в болници, а в реанимация са 5746 души. Страната разполага с близо 8000 легла в интензивни отделения и се готви да увеличи този капацитет на до 10 000 легла.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *