Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Близо 70 на сто от хотелиерите очакват вълна от фалити до края на годината. Това показва проучване, направено след представителите на сектора, собственици и управители на обща база от 17 500 легла, пише Труд.

Анкетата е организирана от Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (BAHE) и в нея са участвали представители основно на 4-звездни хотели, те са от цялата страна и покриват всички типове – градски, морски, спа, зимни и други.

Преобладаваща част от представителите на бизнеса очакват индустрията да се върне на нивата от преди кризата за срок от 3 до 5 години. Този отговор са посочили 60 на сто от анкетираните. 26,5 на сто обаче са убедени, че това може да се случи и по-бързо – до две години.

Хотелиерите са категорични, че за по-бързо съвземане на сектора е необходимо да се планира и реализира адекватен маркетинг на дестинацията на международно, национално и регионално ниво (26,8%), да отпаднат тестването и карантината в генериращите за туризма ни пазари (19,5%), да се отменят всички ограничения за работата на хотелите (12,2%), да се обедини браншът (12,2%).

По 8,5 на сто от анкетираните твърдят, че за това ще помогнат още масовата ваксинация и редуцирането или опрощаването на данък сгради и такса смет за периодите, през които хотелите не са работили или са работили с намалени обеми.

Над 90 на сто от бизнеса очаква проблеми с намирането на персонал, а 60 на сто са категорични, че ще направят всичко възможно, за да запазят подготвените и обучени служители.

54,9 на сто от участвалите в допитването са песимисти за бизнес средата, но пък всеки трети хотелиер е оптимист. Само 3,7% от респондентите определят мерките за справянето с пандемията като „адекватни и навременни“. 

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *