Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Пакетни предложения за офис в планината пълнят хотелите в Боровец с компютърни специалисти. Компании се местят в курортите заради по-ниските разходи и като бонус за служители си, съобщи „Монитор“.

Офертите включват престой от 5 до 14 дни.

“Колкото по-дълъг е той, толкова по-евтино”.

Така двуседмичният пакет ни излиза по 78 лв. на човек дневно, или под 1100 лв., разказва членът на УС на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Маргарит Цонев, Освен нощувка работещите в планината получават още закуска и вечеря. В случай че сме решили да останем за повече от две седмици, нощувката и изхранването ще ни струват по 39 лв. на ден. Офертата за минимум пет дни „снежен офис“ пък е на цена от 92 лв. дневно. За да направят престоя на гостите си възможно най-приятен и ползотворен, хотелиери дори пренареждат хотелските стаи по фън шуй. Това е поискал взискателен писател, гост на хотел в Боровец, който работи върху последната си книга.

Курортът се радва на засилен интерес от страна на българските туристи през уикендите. Тогава капацитетът на местата за настаняване се запълва на 80%. През седмицата обаче пада наполовина. С цел привличане на повече туристи много от собствениците на хотели в курорта са свалили цените с 50 на сто спрямо миналогодишните

Цветомир Таслаков от ски центъра “Беклемето” пък обясни, че две от трите писти в планинския курорт вече са заснежени, обработени и готови да посрещнат туристи.

Всички противоепидемични мерки в ски гардероба се спазват стриктно – допускат се максимум по шест души, които задължително носят маски, шалове или шлемове.

Дори сезонът да е по-дълъг, загубите едва ли ще се компенсират, смята Таслаков.

За разлика от зимните курорти в страната СПА дестинациите без проблем успяват да компенсират затварянето си благодарение на нашенците, напълнили местата за настаняване в тях. Туристите са само българи, заяви председателят на Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи Златко Златанов. През уикенда хотелите са препълнени, а през работната седмица капацитетът им се понижава до 40 – 60 на сто.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *