Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

“Парламентът не успя да достигне до идейна зрялост за това как изглежда промяната. Той не съумя да излъчи управление и това не е въпрос на аритметика”. Това заяви пред БНР съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.

Според него политическото битие на ГЕРБ трябва да бъде преосмислено: “Тези хора трябва да разсъждават за продължаване на политическото си битие не като преторианска гвардия на един човек, който бяга от закона, а като политически хора, но това означава без Борисов. Наличието на Борисов там прави ГЕРБ тотално токсична и я обрича на ролята на мафиотско семейство”.

По думите на Иванов за последните 12 години всичко стига до Бойко Борисов, защото това е бил смисълът на този едноличен режим – той да раздава порциите.

Съпредседателят на “Демократична България” подчерта, че големият въпрос е дали ще се превърне личната вендета на “изскочилите гневни скелети от килера на Борисов”, визирайки бизнесмените, говорили пред комисията за ревизия на управлението през последните 10 години, в процес на въздаване на справедливост.

Прогнозата му за 46-ия парламент е за по-различна конфигурация от приключващия на 11 май, защото вече има усещане за свобода сред хората:

“Нашата цел в следващото Народно събрание ще е принудим всички останали политически формации да седнат около платформата за политически диалог за това как да задвижим страната по пътя на промените. Това може да стане само на база на платформа за пълноценна европейска законност и демокрация”.

Иванов припомни, че “Демократична България” още от самото начало на 45-ото НС са настоявали за правителство на промяната и това тяхно искане остава и за 46-ото. Той уточни, че търсеният от тях диалог е за промяна, която започва с правосъдието и отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

2 Коментара

  • Галин, 11 май, 8:53 @ 8:53 Отговори

    Христо Иванов и марионетка на олигарха Иво Прокопиев.

  • Иванова, 16 май, 11:36 @ 11:36 Отговори

    Вече почна да ми писва от този Христо Иванов. Само едни и същи неща плямпа и нищо не казва. Само като го видиш и веднага ти става ясно, че ще почне да плюе по Борисов и ГЕРБ. Интересно ми е как такива хора могат да донесат някаква промяна като нямат никакви идеи, а само обвиняват другите за нещата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *