Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Централната избирателна комисия обяви избраните депутати в 45-тото Народно събрание.

Избирателната комисия уточнява, че кандидатите, които са избрани в два многомандатни района, са длъжни да обявят от кой ще влязат. В случай, че кандидатът не подаде писмено заявление от кой район избира да стане депутат, комисията ще го обяви за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран. В неделя трябва да бъде публикуван и окончателният списък на представителите в 45-то Народно събрание.

Половината от партиите влизат за първи път. Част от новите народни представители са добре запознати с парламентарния живот, съобщава bTV.

Други за първи път ще застанат зад депутатските банки. “Има такъв народ” – формацията на Слави Трифонов е една от най-новите в регистъра на българските политически партии. Трифонов и двамата му заместници – Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев ще представляват народа за първи път. Демократична България вкарва в парламента две добре познати лица – ген. Атанас Атанасов, със стаж и в законодателната, и в изпълнителната власт, и Христо Иванов, който беше два пъти министър на правосъдието. При другата нова формация – “Изправи се! Мутри вън!” – начело са Мая Манолова и Татяна Дончева, които в миналото имат по няколко депутатски мандата зад гърба си.

За разлика от тях Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, протестирали цяло лято пред сградата на Народното събрание, за първи път ще влязат в нея като народни представители. Не всички лидери на “старите” партии ще видим в парламента.

Председателят на ГЕРБ – Бойко Борисов, както стана ясно, се отказа от депутатското място. Зад банките в Народното събрание обаче вероятно ще застанат 12 негови министри.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще бъде народен представител, в парламента влизат и 9 души от Изпълнителното бюро на социалистите. Мустафа Карадайъ и 16 представители от Централното оперативно бюро на ДПС също ще са депутати.

Пълният списък можете да видите тук.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *