Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

20-годишно момче почина, след като беше застреляно по време на предполагаем грабеж, който заснемал за YouTube.

Смята се, че Тимъти Уилкс и негов приятел, в петък на 5 февруари, са държали в себе си големи ножове. Те се приближили до групата хора, единият от които извадил пистолет..

Приятелят на Уилкс казал на служителите, че двамата снимали каскада за видеоклип в YouTube, но стрелецът, 23-годишният Дейвид Старнес-младши, казал на полицията, че нямал представа, че е замесен в „шега“.

Полицията била извикана на място и Старнес признал, че е застрелял Уилкс, когато властите пристигнали в 21.25 ч. Той твърдял, че е използвал оръжието при самозащита, докато двете момчета се приближавали с ножовете.

Не са повдигнати обвинения срещу Старнес, въпреки че детективите за убийства продължават да разследват инцидента. Според Guns To Carry законът за огнестрелните оръжия в Тенеси се счита за „подходящ за оръжия без изискване за одобрение за покупка или регистрация на огнестрелни оръжия“.

Говорейки за ситуацията пред свързания с Fox WZTV The Sun, адвокат коментира: „Сигурен съм, че замесените биха искали да окачествят това като шега.’

Видеоклипове на шеги с грабежи от вида, за който се твърди, че са планирали Уилкс и неговият приятел, са сравнително често срещани в YouTube, въпреки че обикновено „жертвите“ са наясно със ситуацията предварително. Така наречените „разбойници“ понякога използват балаклави и превозни средства за бягство, докато оръжията могат да включват фалшиви огнестрелни оръжия.

В опит да предотврати споделянето на подобни видеоклипове в платформата, YouTube въведе правила, забраняващи опасни или заплашителни шеги преди две години.

Видеоклиповете, включващи заплахи с оръжия и фалшиви грабежи, са конкретно посочени като видеоклипове, които са неприемливи на сайта и които биха били свалени, ако бъдат публикувани.

Сайтът също така забранява „изключително опасни предизвикателства“ като тези, които „представляват непосредствен риск от физическо нараняване“.

Превод и редакция: TRENDY NEWS

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *