Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

В нашата прекрасна страна могат да бъдат видяни много красиви и духовно обогатяващи кътчета, но се срещат и някои мистични, от които ще ви побият тръпки. Днес ще ви разкажем за някои от тях и ви обещаваме, че историите ще ви оставят без думи.

Първото място се нарича Прокълнатата къща в село Мусачево. Мусачево се намира на 20-ина километра път от София. В селото има къща, за която се говори, че е прокълната. Въпреки че струва само 1 лев към днешна дата, никой не иска да я купи. Според част от местните в нея има турско гробище, а според други – заровено прокълнато съкровище, които носели смърт на домакините. Семейството, което е построило къщата преди години, е умряло мистериозно, въпреки че никой от членовете му не е имал сериозни здравословни проблеми. По същия начин измират и следващите собственици на имота. Купува го трето семейство, което също не оцелява. След този случай никой не се осмелява да се сдобие с къщата.

Село Шишенци – Село Шишенци се намира във Видинско и наброява 120 жители. Интересен факт е, че 80% от населението е със сини очи. Това село е може би най-страховитото в цяла България.Селцето е разположено едва на 5-6 км. от българо-сръбската граница. Носи му се славата като едно от най-страшните места в България. Местните са повече от сигурни, че в местността има самодиви. Някои от по- възрастните жители са категорични, че именно Шишевци е домът на самодивите.Според по- възрастните жители, когато са били по-млади са имали куража да надникнат през прозорците си. Тогава са ставали свидетели как високи жени с бели роби танцуват край селцето в кръг с вдигнати към небето ръце. Никой не смее да излезе след 21.00 часа вечерта. Почти всички се заключват и не излизат посред нощ. Твърди се, че причината за това е, че всяка вечер по улиците на селото се чуват викове от гласовете на мъже, жени и деца и биене на тъпани. Скептици казват, че това са чакали, но жителите в селото разказват, че хората ги побиват тръпки и разказват, че вечер не смеят да излизат, защото не знаят какво има навън.

Последното зловещо място, с което ще ви запознаем, е Дупката в Царичина.С името на софийското село Царичина се свързва една от най-големите мистерии в съвременната ни история. Първоначално разкопките започват, заради твърдението, че там има Съкровище на Самуил. От 1990 до 1992 г. там се правят и секретни разкопки от военните, които според слуховете, са търсили феномен, космически кораб, извънземна цивилизация, доказателства за извънземен разум и дори измама и източване на милиони от военния бюджет. Вижте пълната история за село Царичина и мистериите около него във видеото:

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *