Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Трябва бизнеса да бъде компенсиран. Това заяви категорично заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация Атанас Димитров в предаването “Тази сутрин” по NOVA.

“Фирмите, които стопанисват обекти не са малко”, заяви той. Димитров коментира, че огромна част от заведенията нямат право да кандидатсвтат за мярката 60/40, в частност заведенията в хотелите, защото те се водят отворени.

“Това са десетки комплекси, летния туризъм също, временните обекти”, обясни той.

„Ние не делим, секторът „Туризъм” го гледаме като цяло. Той е засегнат почти 100%. Това, че хотелите функционират по определен начин, не значи, че те всъщност изпълняват предназначението си. Разходите им са изключително големи, а за тях компенсация няма”, подчерта Димитров и обясни, че това е довело до решението за отваряне на ресторантите в тях.

“Ние, като организация сме наясно, че, ако се прилага такава мярка в името на здраеопазването, трябва да е за всички, но компенсацията също трябва да е за всички и да имат пари. Проблемът е изключително сложен”, категоричен бе той.

Отностно планирания за утре протест, Димитров изрази категорична подкрепа към колегите си.

Има гаранция от правителството, че съвсем скоро ще започнат изплащането на помощите, обяви Атанас Димитров.

Той обясни, че туризмът у нас е изправен пред катарзис и е прогнозирано, че ще се възстановява межу 5 и 20 години.

“Дано има достатъчно ваксини, които да помогнат да се възстановим по- бързо и да се върнем към нормалния начин на живот”, коментира Димитров.

Затворените хотели и ресторанти искат 100% от заплатите си и 30 на сто от оборота, за същия период на миналата година. Според Димитров исканията са реалистични, на фона на ситуацията. Той подчерта, че заради затварянето и националната карантина през изминалата година, тази за сектора ще бъде нулева.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *