Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас
С последните събития около кралското семейство, принц Хари се оказва, че е най-известният от фамилията, но дали знаеш толкова, колкото си мислиш?​

Принц Хари продължава да бъде четвъртият по популярност сред членовете на кралското семейство след принц Уилям, кралица Елизабет II и принц Чарлз, според данни, събрани от YouGov.

След интервюто на Хари и Меган с Опра Уинфри изглежда, че животът на принца е отворена книга и няма нищо, което да не знаем за него. Но се оказва, че изобщо не е така… всъщност, въпреки популярността на принца, голяма част от живота му е била умишлено скрита от очите на обществото.

Вдигаме завесата и разкриваме тайните и малко известните факти, които със сигурност не знаеш.

1. Хари не е истинското му име.

Един от най-известните, но някак най-пренебрегвани факти за най-малкия син на принцеса Даяна и принц Чарлз е, че официалното име, дадено му при раждането, изобщо не е Хари. Според Vogue кралският наследник е бил кръстен по съвсем друг начин, а “Хари” е просто прякор. Объркването идва от там, че като член на кралското семейство принц Хари технически няма фамилно име и е трябвало да се включи родното му място – графство Уелс: „Той е роден с целия набор имена в графство Уелс“, обяснява кралският. Но след като се жени за Меган Маркъл през 2018 г., Хари не става автоматично херцог на Уелс, тъй като по-големият му брат принц Уилям наследява тази титла. Вместо това Хари получава друго звание – „Херцог на Съсекс“. Пълното име на Хари се появява в акта за раждане на сина му Арчи като „Негово кралско височество Хенри Чарлз Албърт Дейвид, херцог на Съсекс“.

2. Принцеса Даяна е дарила принца със сладък прякор.

Лейди Ди е измислила очарователни прякори за синовете си. Според интервю с принц Уилям по NBC, след семейно пътуване до Австралия, майка му, опиянена от любов към местните животни, го дарила с очарователния прякор – Wombat. Докато на принц Хари дала по-кралско прозвище: „Тя наричаше Хари – моят малък Спенсър” – казва репортер – “Този прякор се дължи на цвета на косата му.”

Въпреки че семейство Спенсър никога не е било известно с рижавия цвят коса, принцеса Даяна е вярвала, че цветът на косата на Хари е отличителен белег на членовете на семейството й, Спенсър.

3. Принц Хари е бил в комуна

Една от най-ревностно пазените тайни на семейството е, че 17-годишният Хари е бил пристрастен към наистина опасни хобита: пушене на марихуана и алкохол. Принц Чарлз се е опитал да изкорени безотговорното поведение на сина си, като го изпратил в рехабилитационния център Featherstone Lodge в южен Лондон.

4. Простено, но не забравено.

Слуховете, че принц Хари не е син на принц Чарлз, се разпространяват много отдавна. И изявлението на младата двойка Хари и Меган за нацистките нападки по техен адрес само засилиха тези обществени подозрения. Много хора са готови да спорят, че принц Хари всъщност не е биологичен син на принц Чарлз, а син на Джеймс Хюит. На пръв поглед теорията е съвсем вярна. Принцеса Даяна е признала, че е имала връзка с Хюит, но има само един проблем: тя започва да се среща с Хюит няколко години след раждането на принц Хари. Ами, май няма нужда да обсъждаме повече…​

5. Принц Хари не е следвал в университет.

Принц Хари никога не е бил добър ученик и след като завършва колеж решава да приключи с академичните си занимания. Западното издание Tatler отбелязва, че принцът е имал само две високи оценки, съответстващи на „A-Level“ – което си е стабилна четворка в предметите по Изкуства и География.​

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *