Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас
Намаляването на времето, което прекарваме в сърфиране в социални мрежи е добре на теория, но на практика изглежда почти невъзможно.

Изглежда, че телефоните “обсебват” целия ни живот: от информация за работата, до комуникация с приятели и приложения за медитация. 

От Harper’s Bazaar ни предлагат няколко стъпки, които ще ни помогнат да намалим “стоенето” на телефона:

Опитайте ароматерапия

Ароматерапията и нейните успокояващи свойства ще ви накарат да се замислите още веднъж, преди телефонът да е във вашите ръце. Поставете само няколко капки от любимите си етерични масла в дланта на ръката си и разтрийте. След това плъзнете дланите си над носа и устата и поемете няколко дълбоки вдишвания. Този прост метод ще ви позволи да изключите съзнанието си от целта, която ви е тласнала обратно към телефона.

Излезте на разходка

Излизането навън ще ви помогне да се разсеете и да се отпуснете. Дълбоко вдишване на чист въздух ще ви помогне да се успокоите и да забележите красотата наоколо, а не в недрата на джаджите.

Дихателни практики

Намирането на мир и спокойствие, докато сте на телефона, очевидно е невъзможна мисия. Изглежда, че е време да опитате да издишате. Затворете очи, отпуснете раменете, отпуснете мускулите на лицето си и след това поемете дълбоко въздух и задръжте дъха си. Това просто упражнение трябва да се повтори няколко пъти, за да се свържете отново със себе си.

Задайте таймер на приложенията

Задаването на таймер за време за сърфиране в социалните медии е чудесен начин да се научите да управлявате времето си. Наличието на таймер ще ви позволи да се откажете от идеята да вдигнете несъзнателно телефона си, за да проверите имейла и социалните си мрежи. Освен това си струва да се установи забрана за използването на устройства половин час преди лягане. Вместо това можете просто да четете любимите си книги и това всъщност ще ви помогне да заспите.

Зареждайте телефона си в друга стая

Батерията ни често пада при постоянна употреба, но е трудно да се измъкнем от виртуалния живот, дори когато телефонът е свързан със зарядно устройство. Направете това в друга стая, за да дадете време както на телефона, така и на себе си за почивка.

Превод и редакция: TRENDY NEWS

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *