Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Григор Димитров загуби от 19-годишния Лоренцо Музети с 0:2 (4:6, 6:7) в 1/4-финален сблъсък на ATP 500 турнира в Акапулко.

Българинът отрази шест мачбола, но в крайна сметка 120-ия в света стигна до успеха. Димитров показа колебания при сервиса си и направи куп непредизвикани грешки, позволявайки на Музети да спечели двубоя.

Срещата започна по-добре за Лоренцо, който след като откри своята сметка с гейм на 15, съумя благодарение на двойна грешка и два колебливи удара на Григор да се добере до 0:40.

Димитров обаче съумя да се запаси в гейма след ас и два отлични удара, а въпреки новите трудности и отразения четвърти брейк шанс, нашето момче съумя да затвори подаването си.

Впоследствие обаче трудностите за първата ни ракета не приключиха, а след като опнента му поеде с брейк, нов колеблив гейм, този път с две двойни от ракетата на Гришо отиде в сметката на Мусети, а минути по-късно, италианеца вече имаше преднина от 4:1.

Последваха силни минути за Димитров.

Българина съумя да направи няколко последователнипо-добри отигравания от форхенд. Нещо което със сигурност не бе от силните му страни в първите геймове, а по-стабилната игра веднага даде резутат и първата ни ракета се добра до 4:4.

Това обаче не сломи съпротивата на Лоренцо.

Той отново показа стабилността си, за да пробие за 5:4. В последствие с поредния неубедителен гейм за Димитров след нова грешка от форхенд, сета отиде в сметката на квалификанта.

Втория сет, нещата за Григор не се подобриха.

Той отново изпитваше сериозни трудности в това да намери постоянството си, и въпреки че съумяваше да се задържи в сета в началото, то играта на Григор видимо страдаше. Основна причина за това продължаваше да бъде добрата игра на Лоренцо, който продължаваше да бъде изклчюително убедителен. 

Григор първи пробив в хода на сета за 3:2.

Това се оказа крайно недостатъчно защото нова серия от грешки и скъсан кордаж при геймбол за Димитров, веднага върнаха италианеца в сета.

Последваха нови трудни геймове, в които това че Мусети успяваше да задържи топката в игра, силно затрудняваше Димитров, и въпреки че нашето момче седеше близо в резутата, Лоренцо съумяваше да доминира.

По този начин той и се добра до 5:4, където нашето момче трябваше да сервира за оставане в двубоя. 10-тия гейм в мача се оказа изключително тежък за Димитров. Той стартира неуверено и напълно безалеплационно загуби три последователни точки, които дадоха три мачбола на опонента му.

Повлиян от напрежението и няколко по-стабилни точки позволиха на нашето момче да остане в срещата, а той впоследствие отрази и още един мачбол преди да може Григор да затвори гейма.

И точно когато нещата изглеждаха, че Димитров ще успее да влезне в тайбрека след като при 6:5 водеше 40:15, недопустими грешки от ракетата на българина и двойна такава, за шести път дадоха на квалификанта нов мачбол.

Все пак обаче, надеждите на българина за обрат останаха живи след отлична атака и топка на линията.

Въпреки че Димитров продължаваше да не може да покаже постоянната си игра, той все пак съумя да стигне до тайбрек.

В тайбрека, Димитров стартира отлично с минибрейк. Двойна грешка веднага върна Мусети в гейма. В тези моменти на мача се наблюдаваше пълна липса на сервис и от двамата. Въпреки това квалификанта съумя да вземе двете си подавания за 3:2, а впоследствие и да пробие за 4:2.

Неубедителна атака обаче с лошо воле за Гриор пък пратиха и второто му подаван ев сметката на италианеца, с което и той се добра до 5:2, а кошмарна къса на Димитров даде нови четири мачбола на опонента му, а след нова грешка на Гришо, нашето момче отстъпи с 7:3 в дългия гейм, с което и напусна надпреварата. 

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *