Ученици от Смолянската гимназия по туризъм и строителство отвориха учебния си ресторант в помощ на лекарите в местната болница „Братан Шукеров“. От днес младежите ще готвят по 45 порции дневно и ще ги предоставят на медиците на първа линия в борбата с COVID-19, предаде Нова телевзия.
За първия ден от инициативата менюто включва картофена крем супа, руладини и ябълки. „Всеки ден храната ще е разнообразна и съобразена с огромната психическа и физическа натовареност на лекарите“, обясни Антоанета Караджова, директор на училището.
Инициативата по идея на областния управител Недялко Славов няма ограничения във времето. Учебният ресторант ще работи, докато е необходимо. Осигурени са средства за продукти за следващите 2 седмици, но кампанията постоянно печели нови поддръжници и симпатизанти, които помагат кой с каквото може.
От Гимназията по техника и технологии са обещали да изпълняват лигистиката – тоест да транспортират храната от ресторанта до болницата. „Искаме да покажем своята благодарност към хората, които денонощно бдят за нас и нашето здраве“ – мотивират се учениците и техните преподаватели, които също помагат.