Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Германците се втурнаха днес в супермаркетите от веригата “Алди”, за да си купят от първите антигенни тестове за коронавируса, пуснати в свободна продажба, и стоката се изчерпа за часове.

“Искаме да уверим всички, които си тръгнаха с празни ръце, че в близките дни очакваме нови партиди”, заяви говорител на “Алди” пред в. “Билд”, цитиран от Блиц. Сайтът на конкурентната верига “Лидл” пък почти се претовари, щом тя започна да продава онлайн комплекти от тестове за домашна употреба.

Германското правителство разчита, че антигенните тестове ще се използват масово, за да осъществи стратегията си за прогресивно разхлабване на антивирусните мерки, докато общественото мнение е недоволно от все още бавното темпо на ваксинацията в страната.

От понеделник нататък германците ще имат право на по един безплатен антигенен тест седмично, който ще се извършва от специалисти в аптеките или сертифицираните тестови центрове. Много производители са получили и разрешение за производство на тестове за домашна употреба.

Целта е да се осигури на хората повече свобода след месеци рестрикции, но експерти изтъкват, че бързите тестове не са толкова точни колкото Пи Си Ар тестовете, и че предпазните мерки трябва да се спазват дори при отрицателен тест.

Веригата “Алди” продава само по един пакет от пет теста на човек за 24,99 евро. Пробата се взема от носа, а резултатът излиза за 15 минути. “Лидл” също предлага пакети от пет теста на цена 21,99 евро.

Тестове ще започнат да продават в близките дни също така големите аптеки, както и някои други обекти.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *