Представяме Ви рецепта за вкусно телешко с броколи и джинджифил на тиган, перфектно за приготвяне в студените зимни дни.
Продукти:
4 супени лъжици брашно
300 г телешки бульон
2 супени лъжици пудра захар
2 супени лъжици соев сос
450 г телешко филе, нарязано на ивици
1 чаена лъжица пресен джинджифил, нарязан
1 скилидка чесън, пресован
350 г броколи, накъсани на розички
Приготвяне:
В малка купа смесете брашното, бульона, захарта, соевия сос. Разбърквайте, докато захарта се разтвори напълно. В голям дълбок тиган загрейте мазнина на висока температура. Запържете месото за 4-5 минути, докато покафенее. Добавете сместа с бульона, джинджифила, чесъна, броколите. Оставете да заври, намалете котлона. Нека къкри за 10 минути или докато сосът се сгъсти.
Източник: Az-jenata.bg