Необходими съставки:
- 1бр. Айсберг салата
- 250-300гр. Чери домати (нарязани на половинки)
- 100гр. запечен бекон (къбчета, парченца – за поръсване)
- 4-5 яйца сварени (нарязани на шайби)
- Див лук – ситно (за украса) или пресен на ситно
- Сол и Черен пипер за яйцата
Дресинг:
- 30гр. Горчица дижонска
- 30гр. Соев сос Лайт ( Лайт – Японски соев сос е с 43% намалено съдържание на сол)
- 190гр. Олио
- 15гр. Оцет – бял
- 15гр. Захар
- 5гр. Чеснова паста (чесън пасиран в олио 100гр. към 150гр.)
- 1гр. бял пипер (или 1 щипка)
Начин на приготвяне:
- Нарязвате ”Айсберг салатата” на голями шайби (или желан вид, може и накъсан)
- Нарежете бекона на кубчета или малки парченца и ги изпечете (запържете) на тиган без мазнина.
- Чери доматите се нарязват на половинки, сварените яйцата на шайби а дивия лук на ситно.
- Поставете в чиния Айзберга, сложете малко чери домати, бекон и полейте леко с дресинга.
- Поръсете с дивия лук и поставете в страни – шайбите яйца поръсени с малко сол и черен пипер.
- Друг вариант – преди да сервирате Айсберг салатата е да я оваляте в купа с дресинга и тогава в чинията!
Източник: monte.bg