НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 ½ ч.ч. разтопено масло / 2 ч.ч. захар / ½ ч.ч. какао на прах / 4 яйца / 1 ч.л. екстракт от ванилия или 1 пакетче ванилия на прах / 1½ ч.ч. брашно / ½ ч.л. бакпулвер / ½ ч.л. сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбъркайте заедно разтопеното масло, захарта и какаото. Добавете яйцата и ванилията, като бъркате непрекъснато, докато се получи гладка смес. Смесете сухите съставки и поетапно добавяйте към течните такива. Изсипете в леко намазнена тава и печете 20 до 25 минути в предварително загрята на 180˚ фурна. След изваждане от печката, изчакайте до пълното му охлаждане
За пласта с крема сирене: 300 г крема сирене, 2 ч.ч. пудра захар, 2 ч.л. ванилия, 1/4 ч.л. сол
За топинга: 2 ч.ч. шоколадови парченца, 1 ч.ч. готварска сметана, 1/4 ч.ч. шоколадови стърготини
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Пригответе 2 броя от браунито според рецептата от линка. Оставете да изстинат.
2. В голяма купа разбийте крема сиренето до постигане на хомогенна смес. Добавете пудра захар, след това ванилията и солта, и бъркайте до пълното им разбиване. Внимавайте за бучки!
3. В малка тенджера на среден огън кипнете сладката сметана. Изсипете я върху шоколадовите парченца и оставете за около 5 минути, след което разбъркайте внимателно.
4. Разрежете браунитата по средата, така че да се получат четири пласта с еднаква дебелина.
5. Поставете един блат в чиния, намажете с тънък слой от шоколадовия ганаш. Следва пълнежа от крема сирене. Сложете още един слой брауни и така до приключването на продуктите. Финалът задължително е поливане с ганаш.
6. Приберете в хладилник за поне час и сервирайте с шоколадови стърготини. Или с течен шоколад. Никога не е достатъчен!