Диетологът Дейвид Сташ сподели пред The Sun няколко начина, с които да се откажете от сладкото. Експертът отбеляза, че често се случва до пълно отричане на сладкото да се стига трудно. Сташ съветва да се заменят сладките храни с алтернативи, които са с ниско съдържание на захар, но с високо съдържание на протеини.
В допълнение, двигателната активност също ще ви помогне да „превъзмогнете“ любовта към сладкото.
Термините „захарна пристрастеност“ и „захарна абстиненция“ може би ви звучат прекалено, но всъщност това са реални състояния на човешкия мозък и организъм.
Да кажем „не“ на шоколада, сладоледа и всички други сладки лакомства може да бъде по-трудно и потискащо отколкото изглежда на пръв поглед.
Според Сташ мнозина дори не осъзнават колко са пристрастени към сладкото. Много храни са скрити източници на захар. Диетологът съветва внимателно да подхождате към избора на храна и винаги да четете етикета със състава преди покупката.
Прекомерната употребата на захар може да доведе до затлъстяване, диабет, сърдечно-съдови проблеми, влошено състояние на зъбите и на кожата, депресия.
Спирането на захарта е толкова важно, колкото и спирането на цигарите – ще замените болест за здраве.
Какво сладко да хапваме без да вредим на фигурата си
„Ключът към спирането на сладкото е в промяната на навиците и на храненето. Нещото, което задължително трябва да започнете да правите е да давате на тялото си истинска енергия. Ще се изненадате колко по-добре ще се почувствате още след първите три дни“, твърди Сташ.
„Тайната се крие в балансирания прием на протеини и мазнини, без никакви въглехидрати, освен малкото, съдържащи се в зеленчуците и захарта, която ще си сложите в кафето“, категоричен е той.
Ще се уверите, че човек може да си живее чудесно и без сладки неща.
После ще си дадете сметка, че по-полезно от това, което природата дава под формата на праскови, дини, пъпеш и кайсии, е в пъти по-вкусно и полезно от половин килограм захар и масло, маскирани като нещо уж невинно като поничка с розов крем.
Превод и редакция: TRENDY NEWS