Представете си: морето се плиска на няколко метра от вас, вие сте се излегнали на шезлонг и пиете плодово смути. А сега си представете, че това смути ще ви помогне да получите дълготрайния и равномерен тен, който искате. Днес ще ви разкрием рецептата, по която можете да си го приготвите.
Нека започнем с факта, че слънчевото изгаряне всъщност е защитна реакция на тялото ни от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. За да избегне слънчево изгаряне, кожата започва да произвежда пигмент – меланин. Колкото повече меланин, толкова по-тъмен ще бъде вашият тен.

Въпреки че дерматолозите не са толкова ентусиазирани относно придобиването на тен под яркото слънце, процесът може да бъде направен възможно най-безопасен. За да го постигнете, трябва да защитите кожата си със SPF, да не се излагате на слънце в обедните часове, когато радиацията е особено силна (сутрин и вечер е доста подходящо и щадящо за плаж), а също така не забравяйте за храненето и хидратацията, защото сухата кожа може само да ви донесе повече главоболия.
С тялото ни се случват интересни неща, когато ядем банани всеки ден
За да ви улесним в постигането на идеален тен, ви предлагаме рецепта за смути от ярки плодове и ядки, чиито активни съставки ще предпазят кожата от увреждане и ще придадат равномерен бронзов блясък.
Съставки:
Прасковите са отличен източник на витамини А, С и К, бета-каротин, калий, магнезий и селен. Помагат за защита на кожата от вредните UV лъчи.
Кайсиите са склад за антиоксиданти, витамини и фитонутриенти. Слънцето може да състари кожата, но тези вещества могат да я предпазят.
Портокалите съдържат алфа хидрокси киселини, които стимулират производството на колаген, омекотяват кожата и предпазват от бръчки.
Морковите са източник на бета-каротин, който стимулира производството на мелатонин, което означава, че значително ускорява процеса на получаване на желания бронзов тен на кожата.
Бадемите са отличен източник на витамин Е. Подхранват кожата, насищат я с кислород, предпазват от патогенни организми и забавят стареенето.
Смесете всички съставки в блендер, след като ги охладите. Използвайте най-зрелите кайсии и праскови – те имат повече сок и полезни съединения.
Превод и редакция: TRENDY NEWS