Със или без големите събирания, по това време на годината рибата е на почит и за тези вечери, в които сме избрали именно такова ястие, трябва да знаем с какво да го съчетаем.

Потърсихме мнението на сомелиерите и открихме с какво да сервираме всеки тип риба.
Просеко за пържена риба
Италианското газирано вино често е комбинирано с десерти, но обикновено тези, които избират да го сервират сладкото питие със сладкото ядене, просто не са опитвали комбинацията от Просеко и силно солените пържени ястия. Така една една семпла вечеря мигновено изглежда по-празнична и елегантна.
Пино Гри за по-мазната риба
Този сорт вино е подходящо за много типове храна, но ще откриете, че когато е комбинирано с по-мазните риби като скумрията например, свежестта и леките цитрусови нотки изпъкват още по-силно. Но не забравяйте да го сервирате студено.
Совиньон блан за бяла риба
Това вино е толкова пивко само по себе си, че най-добре се комбинира със семпли ястия. Затова и рибите, които са с по-лек и ненатрапчив вкус са най-добрата основа за Совиньон блан.
Пино ноар за сладководни риби
Обикновено рибата се комбинира най-добре с бялото вино, но изключение от правилото са сладководните видове като шарана или сьомгата. Това силно вино обича да се бие с ястието, така че не се страхувайте да го комбинирате с по-остри вкусове. Добавете доматен или бял сос и се насладете на разнообразието от вкусове в ястието.
