Сезон есен зима, а и епидемичната осбтановска ни предразполагат да седим повече време вкъщи. Нека не прекаляваме с тежките храни, защото неустетно ще дойдат празниците, а там се готвим за голямото преяждане. Ето и една бърза, лесна и приятна рецептна за тиквена супа.
Продукти:
350 гр. тиква, 150 гр синьо сирене, 3 картофа (около 350 гр.), 1/2 малка глава лук, 2 моркова (около 80 гр.), 1,5 л вода, 1 с.л зехтин, магданоз, целина, индийско орехче, черен пипер, сол, тиквени семки
Начин на приготвяне:
Лукът и морковите се задушават за кратко в зехтин, добавя се малко вода. Обелените картофи и тиква се режат на малки парчета (около 2 на 2 см) и прибавят към врящата водата. Добавят се подправки.
Когато зеленчуците омекнат, пасираме с пасатор и прибавяме малко индийско орехче (на върха на ножа). Варим още 10 минути и за финал добавяме натрошено синьо сирене и тиквени семки.
Добър апетит!