Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Сезон есен зима, а и епидемичната осбтановска ни предразполагат да седим повече време вкъщи. Нека не прекаляваме с тежките храни, защото неустетно ще дойдат празниците, а там се готвим за голямото преяждане. Ето и една бърза, лесна и приятна рецептна за тиквена супа.

Продукти:


350 гр. тиква, 150 гр синьо сирене, 3 картофа (около 350 гр.), 1/2 малка глава лук, 2 моркова (около 80 гр.), 1,5 л вода, 1 с.л зехтин, магданоз, целина, индийско орехче, черен пипер, сол, тиквени семки

Начин на приготвяне:

Лукът и морковите се задушават за кратко в зехтин, добавя се малко вода. Обелените картофи и тиква се режат на малки парчета (около 2 на 2 см) и прибавят към врящата водата. Добавят се подправки.

Когато зеленчуците омекнат, пасираме с пасатор и прибавяме малко индийско орехче (на върха на ножа). Варим още 10 минути и за финал добавяме натрошено синьо сирене и тиквени семки.

Добър апетит!

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *