Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Точно в 14:00 ч. в столичния храм „Свети Седмочисленици“ близки, колеги, приятели и почитатели се простиха с певицата Ваня Костова, предаде репортер на Novini.bg.

Тя почина на 6-ти май на 64-годишна възраст.

„С нея сме преживели най-хубавите и най-тъжните мигове. Мъчно ми е, че след като си отиде се сетиха какви страхотни песни има, какъв страхотен глас има. Това в България е някаква традиция“, заяви певицата Росица Кирилов за Ваня Костова.

„Чувствителен, емоционален, раним човек. При нея няма отбиване на номер. Тя се раздава не само за публиката, но и за приятелите. Събирала ни е много пъти. Малко ми е трудно. Много я обичам и много ще ми липсва“, каза през сълзи Кирилова.

„Бог да е с нея“, заяви Богдана Карадочева за Ваня Костова.

„Отиде си един прекрасен човек, една прекрасна певица. На всички ни е мъчно, защото беше нелепо и неочаквано. Ваня беше страхотен човек, страхотен глас, със страхотно усещане за музика. Съжалявам, че си отиде. Бог да я прости“, заяви композиторът Стефан Диомов.

Ваня Костова е родена на 18 април 1957 г. в Димитровград. Завършва Българската държавна консерватория в класа на Георги Кордов. През 1981 г. изпява първата си песен като професионална певица заедно с „Тоника СВ” – „Приятели”, по музика на Стефан Диомов и текст на Георги Белев. Тази песен впоследствие печели конкурса „Мелодия на годината”.

В нейна памет на 1 август в Бургас ще има голям концерт, на който ще се пеят нейните песни.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *