Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Снимка: БНТ

Убеден съм, че до май месец ще има над 3 милиона ваксинирани у нас. Това заяви премиерът Бойко Борисов на посещение в асеновградското село Тополово, предава news.bg.

Заедно с него са спортният министър Красен Кралев и здравният проф. Костадин Ангелов.

Министър-председателят съобщи, че благодарение на ЕС и твърдата реакция на страната ни до средата на юни ще получим 2 700 000 ваксини от “Пфайзер”.

Всичко е договорено, да не дойде после някой да си приписва заслугите, пошегува се той и призова хората да са спокойни, защото имунизацията ще върви с пълна сила.

Борисов посочи и че от ваксините на “Джонсън и Джонсън” имаме договорени 2 млн. дози, които пристигат другата седмица. Той обаче напомни, че и за тях започвали да се говорят неприятни работи.

С една дума търговската война се води със страшна сила, а и цените се вдигат със старшна сила, обобщи ситуацията той и даде пример с ваксините на “Пфайзер”, които от първоначална цена 12 евро са поскъпнали на 15,5 евро. Сега договорите с ЕС се подписват за 900 млн. ваксини, но вече на цена 19,5 евро – т.е. близо 18 млрд. евро минимум ще струва мащабната поръчка.

В новите бюджети финансистите ще трябва да залагат много по-големи буфери за ваксини, предупреди премиерът.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *