Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Районна прокуратура – Видин предаде на съд 16-годишния В.И. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 325, ал.1 и по чл. 131, ал.1, вр. чл. 130, ал. 1 от НК, информира Novini.bg.

Вечерта на 12.10.2020 г. 58-годишния В.Г. се разхождал в центъра на гр. Видин. Преминавайки покрай пейка в района на сградата на съда, чул смях и обидни реплики по свой адрес от група младежи. Подминал ги без да реагира.

Не след дълго усетил ритник в гърба си, залитнал и паднал. Ударът с крак бил нанесен от В.И., който веднага се върнал към компанията, която наблюдавала случващото се и се смеела. Пострадалият се изправил, попитал за причината за това поведение, но не получил отговор. Продължавайки да върви по ул. „Градинска“, отново бил ударен от обвиняемия в гърба, вследствие на което паднал. Никой от компанията не се намесил, а едно от момичетата снимало действията на В.И. с мобилен телефон. Същата вечер заснетото било публикувано в интернет пространството.

Поведението на обвиняемия било дръзко и възмутително – без никаква причина, на обществено място и пред други хора той нанесъл удари на мъж, който с нищо не го провокирал. С действията си той го унизил и изразил явно неуважение към личността му. От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че на пострадалия В.Г. била причинена контузия на дясната лакътна става с оток и хематом и охлузване на пръстите.

Разследването по случая е започнало след самосезирането на Районна прокуратура – Видин. Предстои делото да продължи в съда, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *