Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Днес имаше среща с представители на “Сиела Норма”, но не се стигна до положителен резултат от тези преговори. Доколкото знам, ще бъде предложено процедурата да бъде прекратена. Това каза в предаването “Още от деня” по БНТ зам.-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Цветозар Томов.

Ние сме обявили открита процедура с максимална цена в нея. Всички преговори могат да се водят само надолу от тази цена. Колко пари иска отгоре “Сиела Норма” не може да бъде въпрос на преговори. “Сиела Норма” не е предложила цена, която да може да бъде коментирана. “Сиела Норма” не е предложила вариант, с който ЦИК да може да се съгласи, заяви Томов.

Ако не набавим тези машини, това създава проблеми с организацията на изборите, но нека да не драматизираме тези проблеми. Ние все още не знаем колко са секциите, в които трябва да се гласува с машини. Чакаме тази информация от ГРАО. Не знаем какъв е броят на тези секции и в чужбина. Като че ли към момента общият им брой е малко повече от 9600-те машини, които ги има, посочи зам.-председателят на ЦИК.

В закона има изричен текст, че ако не може да се проведе машинно гласуване по обективни, се минава на хартия, отбеляза той.

Допълнителните 1500 машини бяха необходими, за да имаме сигурност в големите секции, като в тях да има по две машини. Сега въпросът е с наличните машини да покрием всички секции, в които по закон трябва да се проведе машинно гласуване и да решим как ще се проведе гласуването в секции, за които евентуално няма да можем осигурим машини, каза още Цветозар Томов. 

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *