Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца удължи до края на април мерките, ограничаващи пътуванията от чужбина в Италия. Първоначално те влязоха в сила на 30 март и трябваше да важат до 6 април, за да се ограничат пътуванията около Великденските празници в Италия. Сега обаче мерките ще бъдат до 30 април.

Според тях всички пристигащи в Италия, които през предишните 14 дни са били в страна от ЕС, но също така и в Израел, Великобритания и Северна Ирландия, трябва да представят на границата отрицателен PCR или антигенен тест. Той трябва да е направен до 48 часа преди пристигането, съобщава “24 часа”.

Освен това, след влизането си в Италия пристигащите трябва да се подложат на задължителна 5-дневна изолация. След края й те трябва отново да си направят PCR или бърз антигенен тест, и само ако отново е отрицателен, могат да бъдат освободени от карантината. Изключения от тези строги мерки се предвиждат само за пътуващите с т.нар. Covid-tested полети.

В Италия бързият антигенен тест, който може да се направи в повечето аптеки, струва 22 евро, а PCR тестът на частно струва 60 евро.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *