Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Снимка: Getty images

Стрийминг платформата Хулу съобщи, че е поръчала заснемането на минисериал за живота на легендата в бокса Майк Тайсън, който критикува продукцията като “културна злоупотреба”, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от dariknews.bg.

От Хулу обявиха с прессъобщение в четвъртък, че поредицата “Iron Mike” ще представя “бурния, трагичен и противоречив живот и кариера” на спортиста. По сериала от осем епизода работят авторите на “Аз, Тоня” – филм за живота на фигуристката Тоня Хардинг, чиято роля изпълни Марго Роби.

Тайсън, който не участва в проекта, критикува Хулу в социалните медии. “Обявеното от Хулу създаване на неодобрен мини-сериал за историята на Тайсън без компенсация, не е изненада, макар да е неуместно”, написа Тайсън в Инстаграм.

“Това съобщение, направено на фона на социалните противоречия в страната ни е ярък пример за това как корпоративната алчност на Хулу води до културна злоупотреба с историята на живота на Тайсън”.

От Хулу няма коментар. В публикацията си Тайсън критикува и избора на времето за обявяване на продукцията – по време на Месеца на афроамериканската история. Тайсън добави, че скоро ще бъде съобщено за “одобрен” автобиографичен проект. 

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *