Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Навръх националния празник премиерът Бойко Борисов отново тръгна на инспекция. Този път той провери ремонтните дейности на тунел „Витиня“, съобщават от DarikNews.

Заедно с него са зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и Младен Маринов.

“От 17 и 18 март отваряме АМ „Хемус“ в частта с тунел „Витиня“. По най-съвременния метод – виждате вентилаторите, противопожарните системи, всичко е на асфалт, интернет има навсякъде. Огромни съоръжения за хората по оста София, Велико Търново, Търговище, Шумен, Варна“, коментира Борисов. 

“Тунел “Витиня” на АМ “Хемус” не беше ремонтиран от близо 30 години и се намираше в много лошо състояние. Затова предприехме спешни мерки. За усилване на тунела и попълване на кухините е инжектиран 3500 куб. м специален бетонов разтвор”, допълни той.

След това е извършено укрепване на масива и тунелните облицовки с над 7000 анкера с обща дължина около 70 км. Изпълнена е над 33 600 кв. м хидроизолация по цялата дължина на лявата тунелна тръба. Изградена е сложна дренажна система, която отвежда водите, задържани от хидроизолацията, и предпазва новата първична носеща облицовка.

“Паралелно с ремонтите на тунелите по АМ “Хемус”, укрепваме и колоните на огромните виадукти. Всички мостове, които са ремонтирани, отговарят на най-съвременните изисквания – включително и за устойчивост при земетресение”, подчерта премиерът.

След това той инспектира пътен възел „Боаза“ на АМ „Хемус“. „Работи се активно, въпреки че днес е празник. Сроковете са си срокове“, обясни Борисов. Нанков коментира, че наземните работи са изпълнени на 100%, като частично се асфалтира участъкът, който е дълъг 16 км.

„Каква природа каква красота, как се вие като змия. Съоръжението е огромно. Докато другите говорят, ние работа, работа и работа. За радост тя е видима“, допълни Бойко Борисов.

Той беше категоричен: “Това, което сме построили, ще остане и още 100 години хората ще карат по магистралите”. Борисов се запозна със строителните дейности на моста над река Вит.  

„Имаме 3 км мостове в този участък. Като се погледне отгоре е като рисунка. Беше кал и ниви, а сега се строи. Много съм доволен“, посочи Борисов.

„Има много бърз напредък. Всяка една колона е изваяна на 16 метра надолу в земята. Най-дълбоките пилоти са по 23 м. Работи се навсякъде“, допълни той. Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков посочи, че са спазени всички мерки по ОВОС. 

“Лесно е да коментираш свободата, но трябва и да се свърши доста работа. Тези, които го коментират са там, където искат. Никой не ги е спрял, такива са лъжци и манипулатори”, такива бяха думите на премиерът Бойко Борисов по-време на инспекцията му по строящ се участък от магистрала “Хемус”.

Борисов казва още, че няма по-красива гледка от тази на работници, които работят и се трудят дори и на днешния ден за бъдещето на страната.

Премиерът допълва още, че е лесно да се говори за свободата, защото по-свободни българите не са били някога, но трябва и да се свърши доста работа.

“Както и да искат да ми изопачат думите, все пак тържества по време на пандемия никой не прави. Трябва да се работи, това е достойно”, казва още той.

Според него, тези които го коментират са там, където искат да са и никой не ги е спрял, такива са лъжци и манипулатори. Той иска да покаже българинът – работещ и правещ своята история.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *